Kajenský pepř, pomáhá spalovat tuky

Benefits_of_Cayenne_Pepper

Pokud máte rádi kořeněná jídla, tak jste pravděpodobně už ochutnali různé druhy kajenských pepřů a můžete je buď milovat, nebo nenávidět v závislosti na Vaší toleranci na tyhle druhy potravin. Je také známo, že mají léčivé účinky a dokonce zatočí i s tuky. Studie říkají, že červený čili papričky, můžou pomoci spálit kalorie a omezit chuť k jídlu, a to zejména u lidí, kteří nemají rádi ostré jídla.

Termogenní efekt

Jak jsme se zmínili dříve, kajenský pepř obsahuje kapsaicin, který je známý pro své termogenní (generující teplo) vlastnosti. Když použijete čili papričky ve Vaší stravě, zvyšujete tím Vaši tělesnou teplotu, která má příznivé důsledky, jako je zvýšení metabolismu, větší schopnost zpracování potravin a zvýšenou schopnost spalovat uložený tuk. Kapsaicin je také známý tí, že pomáhá potlačovat chuť k jídlu, což znamená, že nebudete pociťovat hlad.

Kontrola cukru v krvi

Prudký nárůst hladiny cukru v krvi, je normální jev, který se stane po konzumaci jídla bohatého na sacharidy, a to zejména v případě, že sacharidy mají vysoký glykemický index. Náhlý vzestup hladiny cukru v krvi, má negativní účinky na tělo člověka. Tyto potraviny se můžou stát docela návykové a působí tak, že Vaše tělo touží po větším příjmu sacharidů a tím se změní Vaše postava a zdraví. Tento proces, se může proměnit v začarovaný kruhu a budete jen přibývat na váze.

Jak tomu zabránit? Můžete jednoduše přidat kajenský pepř k jídlu, které obsahuje mnoho cukru nebo sacharidů. Kajenský pepř zastaví cukry v krvi, takže máte pocit sytosti na delší dobu.

Detoxikace

Detoxikace má velmi důležitou roli, pokud jde o ztrátu tuku. Kajenský pepř, působí jako přirozený detoxikační prostředek tím, že pomáhají tělu, se zbavit nahromaděných toxinů. Nižší hladiny toxinů můžou vést, až ke zvýšení Vašeho metabolismu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *