Co se stane s tělem, po měsíční konzumaci zázvoru

Eat-Ginger-Every-Day-for-1-Month-and-THIS-Will-Happen-to-Your-Body

Zázvor je velmi populární přísada v indické a asijské kuchyni, ale jeho léčivé vlastnosti, jsou používány po staletí. Zázvor se používá na různá zdravotní onemocnění, na zažívací problémy, bolest a nevolnost. Hlavně jeho kořen nebo oddenek, který je nejpoužívanější částí, protože obsahuje nejvíce prospěšných vlastností a může být také konzumován, jako sušené ovoce, koření, šťáva, čaj nebo olej.

8 důvodů, proč pravidelně konzumovat zázvor

  1. Zázvor zmírňuje bolest

Podle studie, která byla provedena na Universitě v Georgii, pravidelná konzumace zázvoru zmírní bolest svalů o 25%. Kromě toho, může uklidnit bolest v průběhu menstruačního cyklu.

  1. Zázvor snižuje cholesterol

Další studie, kde bylo asi 85 pacientů s vysokým cholesterolem, bylo zjištěno, že 3 gramy zázvorového prášku každý den, výrazně snižuje hladinu cholesterolu v krvi. Také se ukázalo, že to snižuje riziko onemocnění srdce.

  1. Zázvor upravuje trávící problémy

Zázvor obsahuje fenolické sloučeniny, které uklidňují podráždění gastrointestinálního traktu. Kromě toho, vyvolá tvorbu slin a tím pomáhá procházení potravy a tekutin prostřednictvím gastrointestinálního traktu. Studie, která obsahovala 24 zdravých pacientů, ukázala, že když si dáte před jídlem 1,2 gramů zázvorového prášku, urychlí to vyprazdňování žaludku, čímž se sníží o 50% poruchy trávení.

  1. Zázvor bojuje se zánětem

Artróza je opravdu běžný problém. Představuje degeneraci, což vede k tuhosti a bolesti v kloubech. Nedávný výzkum s 247 lidmi s enartrózou ukázal, že ti, kteří konzumovali zázvor, potřebovali méně léků a jejich bolest byla výrazně snížena.

  1. Zázvor zlepšuje funkce mozku

Stárnutí je výrazně rychleno oxidativním stresem a chronickým zánětem, což vede postupem času až k Alzheimerově chorobě.

Výzkum ukazuje, že zázvor obsahuje antioxidanty a bioaktivní látky, které mají silné protizánětlivé reakce, které se vyskytují v mozku. Jedna studie, která byla provedena na 60 ženách středních věku, ukázala, že extrakt ze zázvoru, zvyšuje pracovní paměť a reakční dobu, což znamená, že podporuje zdraví mozku.

  1. Zázvor zmírňuje nevolnost

Když budete konzumovat zázvorový čaj nebo syrový zázvor, je to velmi účinný lék proti nevolnosti a to zejména v případě těhotenství, ranní nevolnosti a léčby rakoviny. Podle přehledu 12 studií, která zahrnovala 1 278 těhotných žen, které konzumovaly 1,1 – 1,5 gramů zázvoru, se jim výrazně snížila nevolnost.

  1. Zázvor snižuje riziko srdečních chorob

Vysoká hladina cukru v krvi, je hlavním faktorem pro srdeční choroby. Nedávná studie, kde účastníkem byl diabetik 2 typu, ukázala, že denní konzumace 2 gramů zázvorového prášku, snížila hladinu cukru v krvi a způsobila tak, 10% celkové snížení za 3 měsíce.

  1. Zázvor má protirakovinné účinky

Zázvor obsahuje látku, která je známá pod pojmem “ 6-gingerol“, který byl předmětem mnoha studií, jako potenciální alternativní léčba rakoviny. Jedna studie zjistila, že denní dávka 2 gramů zázvorového extraktu, sníží zánětlivé molekuly v tlustém střevě.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *